ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Το Τεύχος Πρακτικών διατίθεται από το Ίδρυμα, κατόπιν συνεννοήσεως με την Πρόεδρο του Ιδρύματος, Δρ. Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

  • Δημοσιεύθηκε και διανέμεται το τεύχος με τα Πρακτικά της Ημερίδας με θέμα «Δημόσια Διοίκηση και Διαφθορά – Το πρόβλημα και οι τρόποι επίλυσής του», που διοργανώθηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις 19 Ιουνίου 2014. Η Ημερίδα αυτή συνδιοργανώθηκε από το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη και Δρ. Αναστασίας Σαμαρά-Κρίσπη και το Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών, καθώς και το Συμβουλευτικό Σώμα του Εθνικού Συντονιστή κατά της Διαφθοράς, υπό την διεύθυνση του Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Νέστορος Κουράκη. Η Εκδήλωση τέθηκε υπό την Αιγίδα του Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

    Το τεύχος διατίθεται από τον Εκδοτικό Οίκο Αντωνίου Σάκκουλα.

  • Πρόσφατα, δημοσιεύθηκε και διανέμεται από τον Εκδοτικό Οίκο Σάκκουλα Θεσσαλονίκης, το περιοδικό «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ», τεύχος 21ο, στο οποίο εμπεριέχονται τα Πρακτικά της Ημερίδας με θέμα «Το Δίκαιο της Ενέργειας», που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις 15 Ιανουαρίου 2015 και συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση Δικαίου Ενεργείας (υπό την συντονιστική διεύθυνση του Καθηγητού Κ. Ηλιόπουλου) και το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη και Δρ. Αναστασίας Σαμαρά-Κρίσπη.

    Τα Πρακτικά της ενδιαφέρουσας αυτής Ημερίδας, διατίθενται από τον Εκδοτικό Οίκο Σάκκουλα Θεσσαλονίκης.|

  • Με την υπ’ αριθ. 319/19.5.2015 απόφαση του Δημάρχου Πάρου, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη, Δρ. Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη, διορίσθηκε άμισθη Σύμβουλος του Δημάρχου Πάρου, σε θέματα εκπαιδευτικών-νομικών, πολιτιστικών και κοινωνικών σχέσεων, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.


Υπό τη νέα αυτή ιδιότητά της, η Πρόεδρος του Ιδρύματος μετέσχε στο Διεθνές Συνέδριο Αρχαιολογίας Πάρου και Κυκλάδων, με θέμα «Η Πάρος και οι Αποικίες της» και παρευρέθηκε, μαζί με τον κ. Δήμαρχο Πάρου, στα αποκαλυπτήρια αναθηματικής μαρμάρινης στήλης, ως ιστορική μαρτυρία της ίδρυσης της αποικίας των Παρίων στην Αδριατική, με αφορμή την συμπλήρωση 2.400 χρόνων από την ίδρυση της αποικίας ΦΑΡΟΥ, της Πάρου.

  • Το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη και Δρ. Αναστασίας Σαμαρά-Κρίσπη, πρόκειται, σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πάρου «Αρχίλοχος», υπό την Αιγίδα του Δήμου Πάρου, να διοργανώσει τον Νοέμβριο του 2015, Ημερίδα με θέμα «Προστασία του Περιβάλλοντος στην Πάρο και Αειφόρος Ανάπτυξη».


Ανακοίνωση των θεματικών και λοιπών λεπτομερειών της Ημερίδας, θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Κρίσπη και του Δήμου Πάρου, περί το τέλος Σεπτεμβρίου 2015.

Search