Αναστασία Κρίσπη-Σαμαρά Βιογραφικό Σημείωμα

Σύντομο Βιογραφικό

Δρ. Αναστασία Σαμαρά–Κρίσπη - Επίτιμη Δικηγόρος
Διδάκτωρ Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου
Πρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη
 

AnastasiaKrispi

Δρ. Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη, κόρη του δικηγόρου Παντελή Σαμαρά και σύζυγος του Ηλία Κρίσπη, ομότιμου Καθηγητού της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίτιμου Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά τις σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Μονάχου (Ευρωπαϊκό, Ασφαλιστικό και Εμπορικό Δίκαιο) και στο Πανεπιστήμιο Paris II (με κατεύθυνση το Δίκαιο των Επιχειρήσεων).

Πρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών, επίτιμη δικηγόρος Αθηνών, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της σουηδικής πολυεθνικής εταιρείας S.K.F. («ΕΣΚΑΕΦ» ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.), Νομικός Σύμβουλος και Μέλος Νομοπαρασκευαστικών και άλλων Επιτροπών.

Διετέλεσε επί σειρά ετών δικηγόρος Αθηνών στον Άρειο Πάγο και μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Μονάχου Γερμανίας, από το Πανεπιστήμιο του οποίου έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορος Νομικής.

Διετέλεσε επίσης, δύο φορές, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, στις εργασίες της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών, επί θεμάτων Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου (UNCITRAL – United Nations Commission on International Trade Law) – 34η Συνεδρία, Βιέννη 25 Ιουνίου – 13 Ιουλίου 2001 και Νέας Υόρκης.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών υπήρξε επί διετία υπεύθυνη της Γραμματείας, για τις σχέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την CCBE (Διαρκής Επιτροπή του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Δικηγόρων).

Διετέλεσε επίσης επί σειρά ετών δικηγόρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΕΕΓΑ, έχοντας υπό την δικηγορική και νομική εποπτεία της, όλους τους κλάδους ασφαλίσεως (πλην εκείνων της ασφαλίσεως ζωής και οχημάτων), ασχολούμενη ταυτόχρονα με θέματα ευρωπαϊκού ασφαλιστικού δικαίου, μελέτες για την προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στην Ευρωπαϊκή-Κοινοτική, ασφαλιστικών συμβάσεων, αλλά και γενικών συμβάσεων με στοιχεία αλλοδαπότητας.
Επίσης, ως Προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών της ΕΘΝΙΚΗΣ, ασχολήθηκε με θέματα συντονισμού της Ελληνικής Ασφαλιστικής Νομοθεσίας, με την Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Νομοθεσία.

Εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μέλος του Συμβουλίου Επιστημόνων του Λυκείου Ελληνίδων.

Από Νοέμβριο 2013, «Μέλος του Οργανισμού Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης του Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητηρίου» .

Ξένες Γλώσσες: Γερμανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fax: 0030-210-3624632
Τηλ.: 0030-210-3610752

Search