Καθηγητής Ηλίας Κρίσπης

Καθηγητής Ηλίας Κρίσπης

Καθηγητής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Επίτιμος Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών
Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Μελετών, Καθηγητού Ηλία Κρίσπη και Δρ. Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη
Δρ. Αναστασία Σαμαρά–Κρίσπη

Δρ. Αναστασία Σαμαρά–Κρίσπη

Επίτιμη Δικηγόρος
Διδάκτωρ Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου
Πρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη

Επόμενη Εκδήλωση του Ιδρύματος

Νέα Έκδοση του Ιδρύματος

Οι Επιμελητές της Εκδόσεως του Τόμου, Καθηγητές κ.κ. Άγγελος Συρίγος, Αντώνης Κλάψης και Δρ. Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη, Πρόεδρος του Ιδρύματος Καθ. Ηλία Κρίσπη, με χαρά ανακοινώνουν την Έκδοση του Συλλογικού Τόμου με τίτλο:
«Μειονότητες & Θρησκευτικές και Γλωσσικές Ομάδες - Δίκαιο και Πολιτική»

Το ενδιαφέρον αυτό συλλογικό έργο, γραμμένο από 30 συγγραφείς, Πανεπιστημιακούς, Ειδικούς Επιστήμονες και συγγραφείς με πρακτική εμπειρία στην θεματική του Τόμου, περιέχει όλα όσα θα ήθελε να γνωρίζει κανείς για την προστασία
των Μειονοτήτων στην Ελλάδα και απευθύνεται σε κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται για μία επιστημονική προσέγγιση του σύνθετου φαινομένου των Μειονοτήτων.

Περισσότερα...

Δημοσίευση

Δεκέμβριος 2016 - Πρόσφατα εκδόθηκε το Τεύχος 33

Πρακτικά Ημερίδας του Ιδρύματος Καθηγητού Ηλία Κρίσπη, με θέμα: «Η Αλβανία Σήμερα: Επιδιώξεις Εξωτερικής Πολιτικής και Σχέσεις με την Ελλάδα». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, στις 15 Φεβρουαρίου 2016.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη και Δρ Αναστασίας Σαμαρά Κρίσπη κα Αναστασία Σαμαρά – Κρίσπη αναγορεύτηκε,

ΤΗΝ Τρίτη 16 Απριλίου 2024, επίτιμο μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, παρουσία του Προέδρου του ιστορικού Συλλόγου των Αθηνών κ. Βασιλείου Κωνσταντινόπουλου, Καθηγητή ΕΚΠΑ και πλήθος επιφανών Αθηναίων,

στο πλαίσιο εκδήλωσης που έλαβε χώρα στην κεντρική αίθουσα του μεγάρου του Παρνασσού.

Στην Πρόεδρο του Ιδρύματος Δρ. Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη, απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος και μετάλλια.

Με την απονομή του ανωτέρω τίτλου στην κα Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη τιμάται το εν Ελλάδι αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό της έργο.

Την άριστα οργανωμένη τιμητική βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής, Διπλωμάτες, Στρατιωτικοί ε.α., Καθηγητές Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλογικοτήτων, λογοτέχνες και επιχειρηματίες.

 

Περισσότερα...

International Law Bulettin

International Law Bulletin / 09_2018

Συμφωνία Γερμανίας – Ισπανίας – Ελλάδας για το μεταναστευτικό

Το πρωτόγνωρο επίπεδο του παγκόσμιου εκτοπισμού πληθυσμών απαιτεί στοχευμένες, δυναμικές ενέργειες με ισχυρό πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.

 

Περισσότερα...

International Law Bulletin / 07_2019

The Challenges of implementing the Paris agreement 2015

In 2015, the Paris Agreement, which will succeed the Kyoto Protocol in 2020, was signed under the UNFCCC that charts a fundamentally new course in the global effort against climate change ...

 

Περισσότερα...

Το Ίδρυμα με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΡΙΣΠΗ και Δρ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΚΡΙΣΠΗ», συστάθηκε από τον Ηλία Κρίσπη (με αρχική, τότε, επωνυμία «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ») με την 15319/27-10-1999 πράξη της Συμβολαιογράφου Αθηνών Τριανταφύλλης Α. Μπολιώτη-Καπερώνη, η οποία επικυρώθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα της 17ης Ιουλίου 2000 (ΦΕΚ 876) και τροποποιήθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα της 5ης Μαρτίου 2004 (ΦΕΚ 457), αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και διέπεται από τις διατάξεις της παραπάνω συστατικής πράξης, του παρόντος Οργανισμού, του Α.Ν. 2039/1939, όπως κάθε φορά ισχύει ο νόμος αυτός και των διαταγμάτων, που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν σε εκτέλεση του νόμου αυτού. 

Περαιτέρω υπάρχουν δύο πρόσφατες καταστατικές τροποποιήσεις.

Search